Vizitati noul nostru site Green Oil Check
RO|EN

Echipamente și metode

 
SUS
 

Spectro FluidScan Q1100- Analizor portabil in infrarosu

Model: FluidScan 1100 Series
Producator: SPECTRO SCIENTIFIC, SUA
Metoda: ASTM D7889
Cantitatea de proba necesara: 100µl
Recomandat pentru: uleiuri minerale si sintetice folosite la cutia de viteza, motor, transmisie, hidraulice si turbine
Rezultatul testului: TAN,TBN, Oxidare, Nitrare, Sulfatare, Apa (dizolvata si libera), Glicol, Suspensii de carbon, Cantitate de aditiv ramasa
Cu analizorul in infrarosu se pot efectua analize cantitative a unor parametrii importanti care caracterizeaza calitatea uleiurilor aflate in exploatare .
Analizorul Fluid Scan Q1100 permite determinarea rapida a starii de degradare si a contaminarii cu apa a uleiurilor, care produc coroziunea si uzura mecanismelor, cauzele principale de producere a avariilor.

 

Viscozitate

Model: SETA KV-6
Producator: STANHOPE-SETA, Marea Britanie
Metoda: ASTM D 445 – IP 71; ASTM D 2270 – IP 226
Cantitatea de proba necesara: 15 ml
Recomandat pentru: Analiza pentru toate uleiurile
Rezultatul testului: Viscozitate 40 ° C, Viscozitate 100 ° C, IV (indicele de viscozitate)
Indicele de viscozitate al unui ulei reprezinta tendinta acestuia de a isi schimba viscozitatea in functie de temperatura. O valoare mare a indicelui de viscozitate asigura o variatie mica a viscozitatii uleiului cu temperatura.

 

Punct de curgere

Model: LT/RB 54000/2-M
Producator: LINETRONIC TECHNOLOGIES, Elvetia
Metoda: ASTM D 97
Cantitatea de proba necesara: 50 ml
Recomandat pentru: Analiza pentru uleiuri de motor, produse petroliere
Uleiurile fiind constituite din hidrocarburi cu diferite puncte de solidificare in cursul racirii se poate atinge o temperatura la care o parte din componente tind sa se solidifice. S-a stabilit ca proprietatea esentiala a unui motor - punctul de curgere este definit ca un reper al temperaturii cea mai scazuta la care uleiul sa fie folosit intr-o aplicatie anume.
Diferenta dintre punctul de congelare si de curgere este în general de 2-3 grade C.

 

Punct de inflamare

Model: 13811-3P SETA
Producator: STANHOPE-SETA, Marea Britanie
Metoda: ASTM D 92
Cantitatea de proba necesara: 60 ml
Recomandat pentru: Analiza pentru toate uleiurile
Punct de inflamare, reprezinta temperatura cea mai joasa la care lubrifiantul da nastere unei cantitati suficienta de vapori, care impreuna cu aerul sa formeze un amestec combustibil, ce se aprinde in contact cu o flacara.
Determinarea punctului de inflamabilitate si de ardere cu aparatul cu vas deschis Cleveland se aplica tuturor produselor petroliere al caror punct de inflamabilitate este peste 79 °C si sub 400 °C, cu exceptia combustibililor.

 

Aparat Numarator de particule

Model: FCU 2210-4-M
Producator: HYDAC GmbH, Germania
Metoda: conform ISO 4406, SAE 4059 si NAS 1638
Cantitatea de proba necesara: 150 ml
Recomandat pentru: Analiza pentru sisteme hidraulice si de ungere
Unitatea de control a fluidelor FCU 2210 este un instrument portabil de service pentru măsurarea contaminării cu particule în sistemele hidraulice și de lubrifiere.
Impuritățile în ulei pot fi întotdeauna un risc. Particulele grele, cum ar fi praful, particulele colorate și metalele uzate, pot provoca uzură abrazivă. Particulele moi se pot acumula de la componente vechi de aditivi. Adesea, acestea sunt adezive și se agață de mașinile sau filtrele, care împiedică buna funcționare.
Procesele utilizate pentru determinarea clasei de curățenie și curățenie a uleiului sunt definite în ISO 4406 și SAE 4059. Clasificarea ISO 4406 se bazează pe dimensiunile particulelor> 4 μm,> 6 μm și> 14 μm.

 

Aparat Determinare Viscozitate Aparenta (CCS)

Model: CCS - 2100
Producator: CANNON Instrument Company, USA
Metoda: ASTM D 5293, SAE J300
Cantitatea de proba necesara: 80 ml
Recomandat pentru: Analiza pentru uleiurile de motor
Interval rezultat: de la -5 °C pana la -35 °C
Scopul acestei incercari este determinarea viscozitatii aparente a uleiurilor de motoare la temperaturi intre -5 si -35 grade C, utilizand simulatorul de pornire la rece a motorului.
Viscozitatea aparenta a uleiurilor de motoare, determinata cu simulatorul de pornire la rece al motorului (CCS - Cold Cranking Simulator), se coreleaza cu comportarea uleiului aflat intre diferite cupluri din motor, in conditiile pornirii acestuia la rece. Sub aceste conditii viscozitatea lubrifiantilor este direct legata de rotirea si pornirea motorului.

 

Spectrometru cu emisie optica

Model: SpectrOil-120C-50-240
Producator: SPECTRO SCIENTIFIC, SUA
Metoda: ASTM D 6595
Cantitatea de proba necesara: 2 ml
Recomandat pentru: Analiza pentru uleiuri si unsori
Spectrometrul Q120C este in masura sa determine in mod fiabil si reproductibil 24 de elemente de uzura ale metalelor, contaminanti si elemente din aditivi.

 

Cifra de aciditate (TAN) si cifra de bazicitate (TBN)

Model: PAT 940
Producator: GR Scientific, Marea Britanie
Metoda: ASTM D 664(TAN) si ASTM D 2896 (TBN)
Cantitatea de proba necesara: 10 g
Recomandat pentru: Analiza pentru uleiuri
Prin aceasta metoda se determina constituentii acizi si bazici din produsele petroliere si lubrifianti. Se aplica produselor petroliere incolore cat si celor de culoare inchisa, uleiurilor lubrifiante proaspete si uzate, aditivilor.
TBN este determinată prin titrare. În acest proces, se adaugă un titrant (acid percloric) la un amestec de ulei-solvent până când acesta este "neutru". Acesta este detectat potențiometric și arătat de un punct de inflexiune în curba de titrare. Utilizând titrant până la acest punct de inflexiune, BN poate fi calculat în mgKOH / g.
TBN menționează rezerva de alcalină a unui lubrifiant pentru neutralizarea acizilor care pot fi produse în timpul procesului de ardere, de exemplu. Modificarea BN în comparație cu proaspetele uleiuri oferă o indicație cheie în ceea ce privește utilizarea în continuare a uleiului.

 

Proprietati de spumare

Model: LT/FB – 190000/M
Producator: LINETRONIC TECHNOLOGIES, Elvetia
Metoda: ASTM D 892
Cantitatea de proba necesara: 400 ml
Recomandat pentru: Analiza pentru uleiuri
Determinarea proprietatilor de spumare pentru lubrifianti este importanta, deoarece aerarea mareste compresibilitatea uleiurilor hidraulice provocand efectul de cavitatie care prejudiciaza precizia comenzilor hidraulice, rezistenta filmului de ungere si grabeste procesul de degradare oxidativa.
Aceasta procedura se aplica la uleiurile minerale aditivate proaspete si din exploatare care au impuse ca normele de calitate caracteristici de spumare (uleiuri de turbine, de compresoare etc).

 

Viscozitatea dinamica Brookfield

Model: 94800-0
Producator: STANHOPE-SETA, Marea Britanie
Metoda: ASTM D 2983
Cantitatea de proba necesara: 50 ml
Recomandat pentru: Analiza pentru uleiuri de transmisie si fluide hidraulice
Viscozitatea dinamica este rezistenta pe care o opune un fluid la deformare sau la scurgere: un fluid care se scurge printr-un orificiu, intr-un timp mai mare decat altul, are o viscozitate dinamica mai mare.
Metoda care face obiectul testului se aplica fluidelor pentru angrenaje, transmisii, cuple auto si tractor, uleiuri hidraulice auto si industriale.

 

Actiune coroziva pe cupru

Aparat: lame de cupru si baie de incalzire
Metoda: SR EN ISO 2160, ASTM D849
Cantitatea de proba necesara: 30 ml
Recomandat pentru: Analiza pentru uleiuri minerale si unsori
Metoda este utilizata pentru verificarea caracteristicilor de coroziune a lubrifiantilor si unsorilor, la cupru. La coroziunea metalelor rezulta, printre altele, compusi cu sulf, care fac parte din ulei.

 

Penetratie unsori

Producator: PETROTEST GmbH, Germania
Metoda: ASTM D 217 , SR ISO 2137
Cantitatea de proba necesara: 250g
Recomandat pentru: Analiza pentru unsori
Determinarea penetratiei unsorilor consistente are importanta in obtinerea gradului de consistenta pe baza caruia se stabilesc domeniile de utilizare, modul de aplicare, precum si proprietatile mecanice, indirect, prin stabilitatea la malaxare prelungita.
Procedura se aplica unsorilor consistente proaspete sau care au fost supuse la testul de malaxare prelungita. Procedura se poate aplica si unsorilor din exploatare.

 

Punct de picurare

Producator: PETROTEST GmbH, Germania
Metoda: ASTM D 566, SR ISO 2176
Cantitatea de proba necesara: 1g
Recomandat pentru: Analiza pentru unsori
Punctul de picurare este temperatura la care, in conditiile metodei, se produce caderea primei picaturi din produsul supus incercarii.
Limita superioara a domeniului de temperatura la care unsoarea consistenta este utilizabila poate fi definita in functie de punctul de picurare.

Abonare newsletter